Shopping Cart

Your cart is empty

CONTINUE SHOPPING

Κοσμήματα με Μαργαριτάρια: Βασικές Γνώσεις

by Vasiliki Spyropoulou |

Τα μαργαριτάρια είναι ένα σύμβολο καλής τύχης, διαχρονικής κομψότητας και νιότης. Παρέχουν αισιοδοξία, ευεξία, υγεία, μακροζωία και δύναμη. Έχουν μια μοναδική ιδιότητα: όσο περισσότερο τα φοράτε τόσο πιο πολύ λάμπουν .. το μαργαριτάρι είναι ένας ζωντανός οργανισμός.

 1. Πως Δημιουργούνται 

Η καλλιέργεια μαργαριταριών είναι μια εργασία αγάπης. Οι ακριβείς λεπτομέρειες ποικίλλουν από φάρμα σε φάρμα και από είδος σε είδος. Για παράδειγμα, τα στρείδια μπορούν να συλλεχθούν ή να αναπαραχθούν και η περίοδος φροντίδας τους πριν εμφυτευτούν τα μαργαριτάρια ποικίλλει. 

2. Ποικιλίες Μαργαριταριών

Η υπέροχη ποικιλία μαργαριταριών τα καθιστά ακόμη πιο μοναδικά. Αυτοί οι πολύτιμοι λίθοι της θάλασσας ποικίλλουν σε λάμψη και χρώμα, ανάλογα με τον τύπο του στρειδιού που τα παρήγαγε. Εδώ είναι ένας οδηγός για την κατανόηση της ευρείας γκάμας των μαργαριταριών.

  • Γλυκού Νερού: Παράγονται κυρίως στις λίμνες και τα ποτάμια της Κίνας που είναι πρωτοπόρος σε αυτό το είδος. Τα μαργαριτάρια γλυκού νερού καλλιεργούνται σε μύδια και όχι στρείδια. Δέκα έως δεκατέσσερα μαργαριτάρια γλυκού νερού μπορούν να καλλιεργηθούν σε μύδι. Τα τέλεια στρογγυλά μαργαριτάρια γλυκού νερού είναι εξαιρετικά σπάνια.
  • Akoya: Βραβευμένα για τη λαμπρή λάμψη και το πλούσιο χρώμα τους, τα μαργαριτάρια Akoya είναι ένα παραδοσιακό σύμβολο κομψότητας και ομορφιάς. Παράγονται από τα στρείδια Akoya της Ιαπωνίας, είναι τα πιο δημοφιλή από όλους τους τύπους μαργαριταριών. Ανάλογα με το μέγεθος του μητρικού στρειδιού, κυμαίνονται από 3-10 χιλιοστά. Τα χρώματα ποικίλλουν από κρέμ λευκό, ροζ και ανοιχτό πράσινο έως μπλε.
  • Μαύρα South Sea: Το εκπληκτικό χρώμα αυτών των φυσικά μαύρων μαργαριταριών παράγεται από στρείδια στα νερά της Ταϊτής, της Γαλλικής Πολυνησίας και της Οκινάουα. Τα μεγέθη ξεκινούν από 8mm, σε στρογγυλά και άλλα σχήματα. Αν και κύριο χρώμα είναι το μαύρο, τα πλούσια, σκούρα χρώματα ποικίλλουν από γκρι σχιστόλιθο, ασημί, πράσινο με τόνους πράσινου ή μπλε.
  • Λευκά South Sea: Η υπέροχη, σατινέ λάμψη αυτών των φανταστικών λευκών μαργαριταριών παράγεται από το ασημένιο στρείδι της Νότιας Θάλασσας. Η υποτονική ιριδίζουσα εμφάνισή τους αλλάζει ελαφρώς κάτω από διαφορετικές συνθήκες φωτός, καθιστώντας τα ένα θαύμα για όσους τα βλέπουν απο κοντά. Συλλέγονται σε μεγέθη από 9 mm πάνω, τα σχήματά τους κυμαίνονται από στρογγυλό έως μπαρόκ.

3. Ποιότητες Μαργαριταριών

  • Λάμψη: Λάμψη είναι η ποσότητα φωτός που αντανακλά ένα μαργαριτάρι τόσο από την επιφάνειά του όσο και από τη βαθιά αντανάκλαση του εσωτερικού του φωτός. Όσο καλύτερη είναι η ποιότητα του μαργαριταριού, τόσο ανώτερη είναι η λάμψη του. Παρέχουμε υψηλής ποιότητας μαργαριτάρια με ισχυρή λάμψη.
  •  Επιφάνεια: Οι λεπτές κηλίδες και τα μικροσκοπικά σημάδια αποτελούν μέρος της φυσικής υφής του μαργαριταριού και απόδειξη της γνήσιας προέλευσής του. Αυτές οι κηλίδες είναι το αποτέλεσμα των θαλάσσιων σωματιδίων που παρασύρονται στο στρείδι και εναποτίθενται στο μαργαριτάρι καθώς σχηματίζεται. Λιγότερες ατέλειες στην επιφάνεια υποδηλώνουν υψηλότερη ποιότητα, πολύτιμο μαργαριτάρι.
  •  Σχήμα: Λόγω του τρόπου που σχηματίζεται, το μαργαριτάρι μπορεί να έχει διαφορετικά σχήματα: στρογγυλό, κουμπί, ρύζι ή baroque είναι μερικά από αυτά. Παρέχουμε υψηλής ποιότητας μαργαριτάρια ανάλογα το σχήμα που θα επιλέξετε.
  •  Χρώμα: Τα μαργαριτάρια ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό με βάση το είδος του στρειδιού που τα παράγει. Όσο πιο σπάνια είναι η σκιά, τόσο πιο πολύτιμο είναι το μαργαριτάρι. Τα χρώματα κυμαίνονται από κρέμα (λευκό), ροζ και λεβάντα έως μαύρο ή γκρι. Λευκό και ροζ είναι από τα πιο δημοφιλή χρώματα στα μαργαριτάρια του γλυκού νερού. Πέρα από τα μαργαριτάρια γλυκού νερού, παρέχουμε μαργαριτάρια Akoya και South Sea. Τόσο τα Akoya όσο και τα South Sea θεωρούνται οι κορυφαίες ποιότητες μαργαριταριών. Ενώ η επιλογή χρώματος είναι θέμα προσωπικής προτίμησης, αναζητήστε πάντα πλούσιο χρώμα, ομοιόμορφα κατανεμημένο σε όλο το μαργαριτάρι.
  •  Μέγεθος: Ενώ το μέγεθος δεν επηρεάζει την ποιότητα των καλλιεργημένων μαργαριταριών, επηρεάζει την τιμή. Τα μεγάλα μαργαριτάρια είναι πιο δύσκολο να καλλιεργηθούν και η σπανιότητα τους τα καθιστά πιο πολύτιμα. Τα μαργαριτάρια μετρώνται σε βήματα χιλιοστού που αφορά στη διάμετρο του μαργαριταριού.

4. Πως να Αγοράσετε Μαργαριτάρια

Γνήσια μαργαριτάρια (φυσικά ή καλλιεργημένα), εξαιρουμένων των μαργαριταριών υψηλής ποιότητας, έχουν πολλά ελαττώματα λόγω του σχηματισμού τους. Δεδομένου ότι τα μαργαριτάρια διαμορφώνονται από μια φυσική διαδικασία σε ένα στρείδι, είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν τέλεια μαργαριτάρια. Τα περισσότερα μαργαριτάρια έχουν κάποιες επιφανειακές κηλίδες που υποδεικνύουν το γνήσιο μαργαριτάρι.

Ψάχνετε περισσότερες απαντήσεις; Επικονωνήστε μαζί μας!

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε μας στο Σταθερό 211-11-85360 ή στο Κινητό +30-697-565-4225. Η εξυπηρέτησή σας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα! Θα σας ενημερώσουμε για το ποιο Κόσμημα ταιριάζει στην κάθε περίσταση!