Καλάθι Αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Πως να Αγοράσετε Διαμάντια

 • Χρώμα

  Το ιδανικό διαμάντι είναι εντελώς άχρωμο. Αυτοί είναι οι και πιο ακριβοί τύποι διαμαντιών. Αν και τα περισσότερα διαμάντια εμφανίζονται άχρωμα, στην πραγματικότητα έχουν ελαφρούς τόνους κίτρινου ή καφέ. Το Γεμολογικό Ινστιτούτο Αμερικής (GIA), η αρχή πιστοποίησης διαμαντιών, βαθμολογεί αλφαβητικά τα χρώματα από D (εντελώς άχρωμο) έως Z (χρωματικά έντονο).

  Η διαφορά στους βαθμούς είναι πολύ λεπτή και ως επί το πλείστον δεν είναι ορατή με γυμνό μάτι. Ένα διαμάντι με ορατή απόχρωση όπως το Κ και πάνω μπορεί να είναι ακόμα όμορφο αν έχει καλή σαφήνεια και κόψιμο. Μόνο τα διαμάντια βαθμού Ν και μετά έχουν μια απόχρωση που είναι ορατή με γυμνό μάτι. Πέρα από το S η απόχρωση μεγαλώνει πιο έντονα. Διαμάντια με φυσικά χρώματα έρχονται σε όλες τις αποχρώσεις και τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Τα πιο δημοφιλή χρώματα και τύποι διαμαντιών είναι ένας συνδυασμός ροζ, μπλε, καφέ, κίτρινου, πορτοκαλί, πράσινου και κόκκινου. Το κίτρινο είναι το πιο συνηθισμένο φυσικό χρώμα σε ένα διαμάντι.

 • Καθαρότητα

  Η διαύγεια ενός διαμαντιού μετριέται χρησιμοποιώντας τους παρακάτω διαφοροποιητές. Όσον αφορά στη διαύγεια ενός διαμαντιού, οι τύποι τους υπολογίζονται ανάλογα με την ποσότητα και την ορατότητα των ελαττωμάτων που έχουν.

  FL – Χωρίς Ατέλειες.

  IF (Εσωτερικά Χωρίς Ατέλειες) – Οι εξωτερικές ατέλειες μπορούν να αφαιρεθούν με γυάλισμα.

  VVS1 - VVS2 (Very Very Slightly Included) – Μόνο ενας ειδικός μπορείς να αναγνωρίσεις τις ατέλειες με 10X μικροσκόπιο. Εάν, ο ειδικός μπορεί να αναγνωρίσει ατέλεια στο πάνω μέρος του διαμαντιού, τότε είναι VVS2. Εάν ο ειδικός μπορεί να αναγνωρίσει ατέλεια στο κάτω μέρος του διαμαντιού, τότε είναι VVS1.

  VVS1 διαμάντια δεν έχουν εσωτερικά μαύρα σημάδια.

  VS1 - VS2 (Very Slightly Included) – Οι ατέλειες μπορούν να αναγνωριστούν με ένα 10X μικροσκόπιο, αλλά δεν είναι εμφανείς (απαιτούνται πάνω από 10 δευτερόλεπτα για να βρεθούν οι ατέλειες).

  SI1 - SI2 (Slightly Included) - Οι ατέλειες μπορούν να αναγνωριστούν εμφανώς με ένα 10X μικροσκόπιο.

  I1 - I3 (Included) – Οι ατέλειες ειναι εμφανείς και μπορούν να αναγνωριστούν δια γυμνού οφθαλμού.

 • Καράτια

  Το μέγεθος είναι ο πιο ορατός παράγοντας που καθορίζει την αξία όλων των τύπων διαμαντιών. Η τιμή του διαμαντιού αυξάνεται εκθετικά ανάλογα με το μέγεθός του. Εξ ορισμού, 1 καράτι είναι 200 χιλιοστόγραμμα. Δεδομένου ότι τα περισσότερα διαμάντια που πωλούνται στην αγορά ζυγίζουν λιγότερο από 1 καράτι, το καράτι συνήθως υποδιαιρείται σε "σημεία". Υπάρχουν 100 βαθμοί σε ένα καράτι. Έτσι, ένα διαμάντι βάρους 3/4 καρατίων θα ήταν "διαμάντι 75 σημείων". 1 καράτι = 200 χιλιοστόγραμμα = 100 βαθμοί. Το βάρος των καρατίων δεν είναι παράγοντας που υποδηλώνει την ποιότητα των διαμαντιών. Ενώ ορισμένες από τις άλλες ποιοτικές μετρήσεις επηρεάζουν περισσότερο την ποιότητα συγκεκριμένων τύπων διαμαντιών, το καράτι απλώς υποδηλώνει το μέγεθος ενός διαμαντιού, από το βάρος του. Τα διαμάντια 0,50 - 0,75 καράτια είναι πολύ δημοφιλή για το μέγεθος και την αξία τους. Τα μεγάλα διαμάντια είναι πιο σπάνια να βρεθούν στα ορυχεία από τα μικρά και επομένως τα μεγάλα είδη διαμαντιών είναι πολύ πιο πολύτιμα.